
مشخصات پسته فندقی چیست؟
اگر از یک ایرانی پرسیده شود که کدام یک از آجیلها بومی ایران هستند بدون تردید پاسخ خواهد داد پسته! و صد البته که پسته در دنیا نیز به نام ایران شناخته میشود؛ بهطوری که نام آن در زبان انگلیسی با چند واسطه به زبان پارسی باز میگردد. در سایت dictionary.com زیر عنوان pistachio به این موضوع اشاره شده است.
پسته دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی انسان است. بسیاری از این خواص پسته به محتوای آنتیاکسیدانی و همچنین چربیهای غیر اشباع آن باز میگردد. برای آشنایی با خواص پسته میتوانید به مقالات پسته چیست؟ و پسته خام چه خاصیتی دارد؟ رجوع کنید.
انواع پسته موجود در ایران
همانطور که در دو مقاله انواع پسته؛ معرفی ارقام مختلف پسته و پسته اکبری چیست؟ اشاره کردیم، حدود ۶۰ تا ۷۰ نوع درخت پسته ماده در ایران وجود دارد. برای شناسایی انواغ پستهها نیز دستهبندیهای مختلفی ایجاد شده است. از شکل ظاهری گرفته تا زمان گلدهی و زمان برداشت میوه در این دستهبندی تاثیرگذار میباشد. همانطور که در آن دو نوشته به انواع پسته از نظر شکل ظاهری اشاره کردیم، پسته به دو دسته فندقی و بادامی تقسیم میشود. ناگفته پیداست که پسته فندقی در دسته انواع پسته فندقی قرار میگیرد.
مشخصات پسته فندقی چیست؟
نام دیگر پسته فندقی پسته اوحدی میباشد. علت نام گذاری آن به این نام نیز به شخصی به اسم مهدی اوحدی باز میگردد. ایشان پسته فندقی را بین سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۰ در روستای فتحآباد رفسنجان شناسایی و انتخاب نمود. همانطور که گفتیم پسته فندقی در تقسیمبندی مربوط به شکل ظاهری پسته در دستهبندی پستههای فندقی قرار میگیرد و دارای میوههایی فندقی شکل و کروی میباشد. پسته فندقی یکی از مهمترین ارقام تجاری پسته میباشد و با بیشتر مناطق پسته کاری ایران سازگار است. جالب است بدانید که بیشترین صادرات پسته ایران به این نوع پسته مربوط میشود. حتی در بورس کالا نیز ملاک معاملات ۵۰ کیلوگرم پسته فندقی میباشد. بهتر است بدانید که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد باغهای پسته رفسنجان به پسته فندقی یا همان پسته اوحدی تعلق دارد. پسته فندقی در اندازههای ۲۸ تا ۳۴ انس یافت میشود. بنابراین پسته ریزی به حساب میآید. برای اینکه با مفهوم انس پسته آشنا شوید مقاله پسته چیست؟ را بخوانید.
درخت پسته فندقی تا ارتفاع حدود ۳ متر رشد کرده و دارای رشدی متوسط و تاجی گسترده میباشد. زمان گلدهی پسته فندقی از ۱۳ ام فروردین ماه تا ۲۰ ام فروردین ماه میباشد و از این نظر در دسته ارقام پسته متوسط گلده میباشد. زمان رسیدن میوه نیز ۱۲ شهریور است. زمان برداشت پسته فندقی دهه اول شهریور ماه میباشد. رنگ پوست پسته فندقی نیز کرم روشن است.
مزایا و معایب پسته فندقی چیست؟
همانطور که گفتیم پسته فندقی دارای سایز کوچکی است و به همین دلیل قیمت آن نیز ارزانتر است. بنابراین در تهیه شیرینی و صنایع غذایی کاربرد گستردهتری دارد. طعم پسته فندقی مطلوب و مورد پسند است و از این نظر چیزی از سایر پستهها کمتر ندارد. همانطور که گفتیم بیشترین صادرات پسته ایران مربوط به این رقم میباشد. مدرک معتبری دال بر تفاوت بین خواص پسته فندقی با سایر اقلام پسته وجود ندارد و از این نظر خواص پسته فندقی مانند سایر انواع پسته میباشد. شاید تنها عیب پسته فندقی ریزی آن باشد که آنهم به سلیقه شما بستگی دارد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.